HelandeSverigetouren 2012Vittnesbörd

Killen blev förstummad!

posted by admin december 19, 2016 0 comments

”När Pannkakskyrkan var i Båstad gick två killar ut på promenad för att be för folk. De såg en kille sitta på en bänk och fick en tanke att de skulle fråga honom om de kunde be för något. Det visade sig att killen hade väldiga problem med höger knä och kände av smärtan när han belastade det. Killarna från Pannkakskyrkan frågade om de kunde be för honom. De bad en kort och enkel bön och killen blev förstummad! Han provade att belasta knäet och all smärta var borta!! De fick prata en stund med honom och förklara att det var Gud som helade honom – där och då fick han en ordentlig tankeställare, han var väldigt tacksam!”
/Daniel Eriksson

Under Touren 2012 var vi i Åhus. Jag och en tjej till gick runt med en ”Vill du ha bön”-skylt och träffade två killar. Vi pratade lite med dem och det kom fram att ena killen hade ont i sitt knä och vi fick lov att be för den. De var ganska skeptiska till bön och så fort vi sagt amen sprang de iväg. När de var på väg bort från oss skrattar de bort vad som hänt, men vi kan ändå se att killen vi bett för testar sitt knä lite. Senare på kvällen kom de till vår husvagn där vi stod och stekte pannkakor. Nu var de betydligt mer seriösa och berättade att killens knä blivit helt bra efter att vi bett för det! Den andra tjejen som var med mig fick be för den andra killen som nu berättar att han har ont i sin rygg. Också ryggen blev helt bra efter den bönen!!
/Klara Bylund

Åhus 2012, jag stod vid grillen och fick ont i ryggen helt utan orsak. Jag tänkte att kanske är det ett kunskapens ord så jag frågade tjejerna längst fram i pannkakskön om någon av dem hade ont i ryggen, och en av dem hade jätteont. Jag bad för henne och sedan när jag frågade om det blev bättre svarade hon att ”jag skulle vilja säga nej men det kan jag inte, det vore inte sant!”
/Agnes Wessman

”Jag har varit på tour i flera år och återvänder alltid eftersom jag alltid får aha-upplevelser om att det kristna livet kan få vara så sjukt spännande. Livet med Jesus kan få vara ett äventyr. När vi går ut och delar med oss av vår tro så märker vi hur enkelt det är att ge något till de vi möter. Vi får ofta be för människor och nästan alltid märker vi att Gud berör dem vi ber för. Jag har fått se Gud göra många övernaturliga saker genom mig, som att människor slutar få ont efter förbön eller att en dyngrak tjej som jag bad för plötsligt blev nykter när jag bad en allmän välsignelsebön för henne. Jag tycker också att det är spännande att bli använd i kunskapens ord som innebär att Gud ger oss information om människor som vi inte kan känna till i oss själva som blir till nytta för en speciell person som vi möter. Allt detta är väldigt spännande, men vad som är ännu bättre och som jag nog aldrig kan bli mätt på är att få se Guds kärlek träffa en annan människa för allra första gången. Som sagt livet som kristen kan vara så sjukt spännande!”
/Sara Jonegård

HelandeVittnesbörd

Det stämde att en hade ont i ryggen…

posted by admin december 19, 2016 0 comments

”I Borlänge såg jag två killar komma gående, och jag upplevde ett kunskapens ord att en av dem hade ont i ryggen. Jag vågade först inte gå fram till dem, så jag gick iväg. Men några minuter senare när jag kom tillbaka var de kvar på samma ställe, så då tog jag mod till mig och gick fram och frågade. Det stämde att en hade ont i ryggen, vilket han haft i ett par veckor. Jag bad för det, och efter det böjde han sig för att känna efter och var väldigt förvånad när han märkte att smärtan var borta! Han var redan en kristen broder, jag uppmuntrade dem lite till. Han var väldigt glad, tackade så mycket och sen gick de vidare.”
/Albin Mauritzon

”En gång fick vi hjälpa en väldigt berusad tjej att hitta sin pojkvän i folkmassan på Bråvalla. Var inte läge att berätta så mycket för henne utan vi ville mest hjälpa henne men när hon frågade varför vi var där berättade vi att vi bad för sjuka och berättade om Jesus. Hon så ”ja, det DÄR tror jag på för jag VET att Jesus kan hela, min kompis blev helad sådär en gång” hon var inte själv kristen men hade sett vad Gud kan göra. Kul när man får höra att ryktet om att Gud är god sprids.”
/Frida Nilsson

Vittnesbörd

”Jag måste få prata med en kristen!”

posted by admin december 19, 2016 0 comments

Under Touren 2012 var vi i Åhus. Där ställde vi upp ett stort partytält på campingen där folk kunde hänga och prata med oss eller varandra. En kväll satt jag i tältet när en tjej kommer in, och utbrister på än gång till sina kompisar ”Jag måste få prata med en kristen!”. Hon hittar mig och börjar direkt prata om att hon längtar efter att få känna Guds närvaro i sitt liv. Vi pratar och jag får be med henne om att Gud ska få beröra henne. När vi bett klart är hon så glad och beskriver det som att hennes hjärta är helt fullt. Under hela bönen kunde jag känna en så stark Gudsnärvaro och det var så tydligt att Gud mötte hennes längtan där och då!
/Klara Bylund

Personlinga berättelser

posted by admin december 19, 2016 0 comments

”Alla inne på festivalen pratar om att det finns gratis pannkakor! Men det är synd att det är pannkakorna de pratar om när det är atmosfären hos er som är det speciella!” /Kille på Bråvalla 2013

Personlinga berättelserVittnesbörd

Peace & Love 2012

posted by admin december 19, 2016 0 comments

På Sverigetouren 2012 bodde vi i fem dagar på Peace & Love-campingen. Det året var det 50 000 människor på den festivalen. Vi sov där med ungdomarna, delade pannkakor på dagarna och hade kvällsgudstjänster i vårt tält mitt på campingen. Jag minns speciellt en kväll när vi hade vår kvällsgudstjänst. Det var lerigt och äckligt överallt och vårt stora vita tält blev det perfekta skyddet mot regnet. Jag tror kanske det var Rihanna som skulle sjunga den kvällen. Men hos oss var det proppfullt av ungdomar som istället valde att lyssna på kristen lovsång och vittnesbörd med en enkel kort bibelförklaring. Det var så speciellt att se hur tältet var överfullt av alla dessa ungdomar som hade trängt ihop sig och som alla satt tysta med stora ögon och verkligen ville ta in det som sades. Jag minns att många hade frågor, många blev berörda och många jag pratade med efteråt sa att dom inte ångrade valet att stanna kvar hos oss istället för att gå på konserten. Det var som att jag mitt i detta insåg hur många ungdomar som verkligen längtar så mycket efter Gud.
/Beatrice Ellingsen

Peace & Love

Peace & Love

posted by admin mars 7, 2016 0 comments