Praktisk info

BAKGRUND & HISTORIA

Första Sverigetouren gjordes 2008. Bakgrunden var att vi hade fått flera inbjudningar från olika församlingar och ungdomsgrupper som bjöd in oss för att peppa och inspirera. Samtidigt hade en vision om en missionsresa i Sverige växt fram. Så, vi beslutade att slå ihop alla inbjudningar till en sommar-tour där vi tillsammans med kyrkor runt om i landet tog steg ut för att sprida ”himmel & pannkakor”. Touren blev en succé – vi fick se många, många ungdomar berörda av Guds närvaro & kärlek på olika sätt, och frågan om en fortsättning av touren blev en självklarhet. Sedan dess har vi varje sommar åkt ut på inbjudningar från församlingar för att tillsammans betjäna och nå ut och finnas i ungdomsvärlden på olika sätt. Det har varit besök på festivaler, stadsfester, idrottsevenemang m.m. men också satsningar i helt vanliga orter på helt vanliga dagar. Sverigetouren har varit ett helt otroligt äventyr där vi sett hur Guds kärlek fått beröra helt vanliga ungdomar på ett kraftfullt sätt. Men Gud har inte bara rört ungdomar utanför touren – många av oss har fått våra liv förvandlade genom touren.

VISION, INNEHÅLL OCH UPPLÄGG

Visionen med touren är två-delad. Dels längtar vi efter att Guds ovillkorliga underbara kärlek ska få nå ut i ungdomsvärlden i vårt land. Dels längtar vi efter att den ska få nå in i oss som tror på honom och att vi ska lära oss ge den vidare, precis som Jesus gör och gjorde. Därför är touren lika mycket en missionsresa som det är en lärjungaskapsresa – ”vi får hänga på Jesus när han visar vem vår fantastiska Fader är men också se hur mycket Han älskar alla sin barn”. Vi kommer ta tid i att få fördjupa oss i Guds kärlek till oss och vad det innebär. Men vi kommer också ha en hel del praktiskt träning där du tillsammans med andra får upptäcka vad det är att ge den kärleken vidare, precis som Jesus gjorde det. Konkret så innebär det ett upplägg med tid för; lovsång & betjäning, undervisning, praktiskt träning, ”chill på stan”, utåtriktade festkvällar m.m. Vår längtan med touren är att du ska lämna touren förvandlad och fördjupad i Guds enorma kärlek till dig och med en frihet och enkelhet att ge den vidare i din vardag genom ord, handling och kraft.

MAT & BOENDE

Mat och boende kommer att ordnas genom de kyrkor vi besöker. För boendet gäller alltså golvlogi. Maten får vi hjälp av lokala förmågor, eller så gör vi den tillsammans på touren. Vi har ett regelbundet matschema med frukost, lunch och middag.

KOSTNAD

I deltagaravgiften ingår kostnaderna för mat och boende. Ju tidigare du anmäler dig desto billigare blir deltagaravgiften för touren. Är avgiften för touren ett problem så vill vi tipsa och uppmuntra dig att kolla med din församling om de vill vara med att sponsra den. Eftersom vi tycker att touren är en så fantastisk bra grej som alla ska kunna åka med på så vill vi inte att kostnaden för touren ska vara ett hinder – hör av dig om du inte ser någon möjlighet att kunna betala deltagarkostnaden så ska vi se vad vi kan göra!

FÖRSÄKRING

Som medlem i Reach inkluderas du automatiskt i en olycksfallsförsäkring som gäller på väg till, från och under tiden som du utför något arbete för exempelvis Pannkakskyrkan.

ARRANGÖR

Sverigetouren arrangeras av Reach i samarbete med Bilda. Mer information om Reach hittar du på www.reachsverige.se